spot_imgspot_img

Un pilot de bob de milioane! Andreea Grecu, în progres uriaş, care s-o ducă pe podiumul olimpic

spot_img

Andreea Grecu este, fără îndoială, o fată de milioane. Şi, chiar dacă nu are milioanele în contul bancar – deşi le-ar merita cu prisosinţă! -, se bucură de respectul şi aprecierea fanilor din întreaga lume. Pilotul nr. 1 de bob al României la ora actuală a încheiat cel mai bun sezon al carierei şi, dincolo de medaliile cucerite, indică un progres uriaş, ceea ce îi permite să ţintească îndreptăţit podiumul… olimpic!

Drept dovadă stau cifrele Andreei din clasamentele mondiale pe 2023/2024 date publicităţii de Federaţia Internaţională de Bob şi Sanie (IBSF). Astfel, la monobob, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu ocupă locul al şaselea, cu un total de 1.466 puncte, iar la bob două persoane, se situează pe poziţia a şaptea, cu 1.184 puncte. Faţă de sezonul 2022/2023, saltul este uriaş, de la locul 10 (824 p), respectiv de la locul nouă (880 p).

„După primele competiţii de Cupa Europei, la Lillehammer (Norvegia), am concluzionat că, prin planul de pregătire din vară, s-a atins obiectivul principal de a progresa substanţial faţă de sezonul precedent la startul cu monobobul.

Trecerea la competiţiile de obiectiv din cadrul Cupei Mondiale a confirmat forma fizică excepţională arătată de sportiva Andreea Grecu, care a culminat cu record de start pe pârtia de la Lillehammer la monobob şi locul 1 de start în ultima manşă a Campionatelor Mondiale de seniori monobob de la Winterberg, Germania.

Clasarea pe locul 5 la Cupa Mondială la doar 0,12 secunde de medalie este rezultatul care a încheiat cel mai bun sezon din istorie pentru bobul feminin românesc. Bobul de 2 persoane cu Andreea Grecu pilot şi Teodora Vlad împingător a încheiat pe locul 10 al CM.

Aceste rezultate ne arată potenţialul sportivilor români şi ne motivează să continuăm pregătirea în vederea îmbunătăţirii timpilor de start şi constanţei starturilor.

Cu o mai strânsă colaborare cu staff-ul echipei, cu o completare a staff-ului cu încă un antrenor de pârtie (cel puţin temporar) şi cu un psiholog în momentele principale ale sezonului, sunt sigur că vom reuşi să câştigăm medaliile care, sezonul trecut, au fost pierdute la o sutime sau două sutimi, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Altenberg, unde am terminat la o sutime de locul trei şi trei sutimi de locul al doilea”, a declarat profesorul Paul Neagu.

„Îmi doresc să obţin o medalie de aur la Campionatele Europene de monobob şi o medalie la Jocurile Olimpice, acest obiectiv mă motivează să fiu 100% concentrată la fiecare antrenament de pregătire fizică şi specifică”, spune Andreea Grecu.

Până să-şi îndeplinească marele vis, Andreea mai are mult de muncă, sute şi mii de ore de petrecut în sala de forţă, pe pista de atletism ori pe pârtie.

Începând cu data de 1 mai, componentele lotului naţional feminin de bob al României vor parcurge mai multe stagii de pregătire centralizată, la Constanţa (Centrul Sport Forum din strada Crişanei 62), la Câmpulung Muscel sau la Cheile Grădiştei.

Va fi nevoie de forţe proaspete şi baterii încărcate la maximum, pentru că sezonul viitor se anunţă incendiar. Stagiunea internă va debuta pe 16 septembrie 2024, la Câmpulung Muscel, unde, până pe 22 septembrie, se vor desfăşura Cupa României şi Campionatele Naţionale de starturi role, în timp ce Campionatele Naţionale de bob 4 persoane şi monobob vor fi găzduite de pârtia de la Innsbruck (Austria), între 22 şi 24 decembrie.

Încălzirea fiind făcută, Andreea va ataca cele opt etape de Cupă Mondială, în probele de monobob şi bob 2 persoane, care vor avea loc în staţiunile Altenberg, Winterberg (Germania), Sigulda (Letonia), St. Moritz (Elveţia), Innsbruck (Austria) şi Lillehammer (Norvegia), din 2 decembrie 2024 şi până pe 16 februarie 2025.

Ca o încununare a eforturilor, stagiunea internaţională se va încheia cu întrecerile Campionatului Mondial de seniori, monobob şi bob 2 persoane, în Statele Unite ale Americii, la Lake Placid, între 3 şi 16 martie 2025.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.