spot_img

Un whisky dedicat Reginei Elisabeta a II-a şi vinuri de colecţie, scoase la licitaţie

spot_img

Un whisky dedicat Reginei Elisabeta a II-a, vinuri de colecţie şi trabucuri în ediţii limitate vor fi scoase la vânzare, la o licitaţie organizată de casa Artmark.

Potrivit Artmark, whisky-ul Port Ellen Maltings a fost îmbuteliat cu ocazia vizitei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la distileriile Port Ellen, în 9 august 1980. Cu ocazia vizitei regale a fost îmbuteliată o mică cantitate în aproximativ 40 de sticle de 70 de centilitri, care au fost dăruite reginei şi personalului însoţitor al acesteia. Artmark arată că, în piaţă, sticle din această ediţie specială apar rar şi se vând la cote excepţionale, fiind apreciat şi punctajul calitativ – este unicul whisky care a obţinut scorul de 99/100 de puncte, cel mai mare acordat vreodată de Serge Valentin, o autoritate de vârf în lumea whisky-ului de colecţie.

Lotul scos la vânzare are un preţ de pornire de 5.000 de euro.

Tot în cadrul sesiunii se regăseşte unul dintre cele mai bine cotate vinuri din lume – Maison Leroy Auxey Duresses. Maison Leroy este cea mai prestigioasă cramă de vinuri din Burgundia. Sticla de Maison Leroy din 2018 are un preţ de pornire de 500 de euro.

La licitaţie vor fi scoase şi două loturi de câte şase sticle de Chateau La Fleur Petrus, din 2011, respectiv din 2019, apreciate drept cele mai bune vinuri Merlot din lume, având preţuri de pornire de 500, respectiv 1.000 de euro. Vinurile propuse în licitaţie sunt proprietatea unuia dintre puţinii colecţionari din România care beneficiază de o alocaţie directă a celebrului castel, menţionează Artmark.

De asemenea, sunt puse în vânzare vinuri de colecţie foarte vechi: Chateau du Magne din 1945, la 75 de euro, Chateau Montbrun, Grand Vin de Bordeaux, din 1937, la 50 de euro, Cepa Semillon Extra, la 75 de euro.

Pentru prima dată, în cadrul unei licitaţii Artmark, apar în vânzare două butoaie de vin, loturi de crama românească (Galicea Mare), din 2018 şi 2019. Ambele baricuri sunt de Fetească Neagră şi poartă etichetă „Rezerva proprietarului”. Artmark arată că preţul de pornire pentru fiecare dintre cele două loturi este de 8.000 de euro şi că cei care le vor adjudeca vor beneficia gratuit şi de experienţa de a vizita, împreună cu patru prieteni, la invitaţia proprietarului, domeniul Galicea Mare, unde vor fi găzduiţi şi vor savura un weekend oeno-gastronomic.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.