spot_imgspot_img

Universitatea Ovidius acordă prima diplomă Doctor Europaeus Luminiţei Steriu, doctor în filologie franceză

spot_img

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 22 februarie 2024, prima ediție a După-amiezelor Doctorale, manifestare științifică interdisciplinară de formare destinată doctoranzilor.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Tema pusă în dezbatere în cadrul manifestării este peisajul, noțiune care va fi tratată cu instrumentele de analiză ale biologilor, ecologilor, lingviștilor, didacticienilor și cercetătorilor în domeniul literar.

La eveniment vor participa, în calitate de invitați, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, de la Universitatea din Craiova, conf. univ. dr. Carmen Avram, de la Universitatea din Pau, Franța, conf. univ. dr. Tiberiu Hartel, de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și dr. Dorel Ruști, biolog. Totodată, în cadrul evenimentului dr. Veronica Hagi și drd. Ana-Maria Drăgan își vor prezenta cercetările despre peisaj lingvistic și peisaj acustic.

În deschiderea manifestării va avea loc ceremonia de acordare a primei diplome Doctor Europaeus din Institutul Studiilor Doctorale Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză, titular al unui doctorat în cotutelă redactat sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, de la Universitatea Ovidius din Constanța și a prof. univ. dr. habil. Georgeta Cislaru, de la Universitatea Paris 10 Nanterre din Franța.

„Doctor Europaeus este eticheta europeană de doctorat care adaugă diplomei de doctor recunoașterea unei dimensiuni europene, prin acordarea unui certificat recunoscut la nivel internațional. Prin decernarea diplomei Doctor Europaeus, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură unei rețele prestigioase de universități europene care reunosc excelența la nivel doctoral”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.