spot_imgspot_img

Universitatea Ovidius, cu 16 facultăţi, scoate la concurs peste 8.000 locuri pentru studii de licenţă şi master

spot_img

Universitatea Ovidius din Constanţa anunţă scoaterea la concurs a 5.260 de locuri pentru studii de licenţă şi a altor 3.055 de locuri la programele de master, în cadrul celor 16 facultăţi pe care le are în componenţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, la Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) începe luni, 8 iulie 2024, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licenţă şi de master din cadrul celor 16 facultăţi şi al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5.260 de locuri la cele 80 de programe de studii universitare de licenţă şi 3.055 de locuri pentru 63 de programe universitare de master.

„În acest an, oferta educaţională include trei programe noi de master, la care înscrierile se pot realiza începând cu sesiunea din luna iulie. La Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie vor fi disponibile 30 de locuri la programul Tehnologii şi materiale avansate pentru sisteme energetice neconvenţionale / Advanced Materials and Technologies for Unconventional Energy Systems predat în limba engleză. La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei absolvenţii de licenţă pot alege între două noi programe: Consiliere şi intervenţie psihopedagogică în şcoala incluzivă, cu 65 de locuri disponibile, şi Consilierea şi managementul serviciilor de asistenţă socială, cu 75 de locuri. Totodată, pentru sesiunea de admitere din luna septembrie, la Facultatea de Medicină vor fi scoase la concurs 20 de locuri la programul nou de master Fizioterapie şi reabilitare funcţională”, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

În sesiunea iulie a concursului de admitere, pentru programele de licenţă, calendarul general al admiterii este 8 – 31 iulie 2024, când vor avea loc înscrierile, susţinerea probelor de concurs şi înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învăţământ – învăţământ cu frecvenţă (IF), învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR), în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi, cu excepţia facultăţilor medicale (Medicină, Stomatologie şi Farmacie), unde înmatriculările se finalizează pe data de 7 august 2024.

Pentru programele de master, în perioada 8 – 31 iulie 2024 vor avea loc înscrierile, susţinerea probelor de concurs şi înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăţi. Excepţie face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va avea loc în luna septembrie.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.