spot_imgspot_img

Universitatea „Ovidius” din Constanţa a participat la Reuniunea Consorţiului Universitaria

spot_img

În perioada 18-21 aprilie a.c., o delegație a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a participat la lucrările reuniunii Consorțiului Universitaria, găzduită de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Delegația a fost condusă de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Diane Paula Vancea, și formată din prorectori, membri ai conducerii UOC și ai sindicatului.

La eveniment au participat reprezentanții celor nouă universităţi membre ale Consorţiului: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Ovidius din Constanța şi, cu statut de invitat, Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău.

În cadrul reuniunii s-au dezbătut cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc, precum: managementul resurselor umane și evaluarea activității, programele de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoștințe, relaţiile internaţionale şi parteneriatele de studii şi cercetare, studiile doctorale, digitalizarea, programele de licenţă, masterat şi activităţile de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, managementul calității etc.

Consorțiul Universitaria a fost creat în anul 2009, prin decizia celor patru membri fondatori, reprezentând universitățile istorice ale țării din centrele academice tradiționale: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara. În anul 2012, Consorțiul s-a extins cu Academia de Științe Economice din București, iar din 2021/2022 și cu alte universități deja reprezentative regional și vizibile și cu impact național (Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța). Universitatea de Stat din Chișinău este membru asociat din 2018, având în prezent statut de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria.

Consorțiul Universitaria este cea mai complexă structură academică de profil din România sub aspectul tradiției academice, al mărimii (include peste 42% din studenții și peste 40% din cadrele didactice din învățâmântul superior din țară), al distribuției regionale (fiecare regiune de dezvoltare a țării fiind reprezentată), al diversității programelor de studiu (majoritatea lor fiind membri în universități comprehensive) și al performanțelor în clasamentele internaționale.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.