spot_imgspot_img

Vele întinse pe Siutghiol! Ebru Bolat, vedeta Campionatului Naţional de yachting de la Mamaia

spot_img

Aflată în plină campanie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, sportiva constănţeană Ebru Bolat a cucerit un nou titlu național.

Campionatul Național de Yachting-dinghy și-a disputat o nouă ediție pe lacul Siutghiol din Mamaia. Au luat startul 85 de sportivi cu vârste între 9 și 64 de ani.

De altfel, aceasta e unul dintre cele mai fascinante lucruri la competițiile de yachting: faptul că la aceeași categorie participă sportivi de toate vârstele, cu șanse egale. Iar anul acesta am avut două exemple relevante.

La ILCA 6, pe locul 1 s-a clasat Maximilian Roşca (23 ani), care a fost urmat de Yanis Pop (15 ani) și de Răzvan Pîslaru (55 ani).

De asemenea, la ILCA 7, diferența de vârstă dintre ocupanții primelor poziții este impresionantă. Astfel, pe prima poziție s-a clasat Daniel Voicu (21 ani), care a fost urmat de Adrian Petcu (50 ani) și de Mihai Andronic (18 ani).

Desfășurată cu sprijinul Universității Maritime Constanța, care a pus la dispoziție o mare parte din logistica de organizare, competiția a avut la start și o concurentă care deja este cunoscută pe plan mondial.

Ebru Bolat, sportivă aflată în plină luptă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a concurat, ca în fiecare an, la Campionatul Național. S-a impus la clasa ILCA 6, obținând un nou titlu național. Ea a fost urmată de Iris Reșit și de Ana Maria Hurmuzache.

Dacă Ebru Bolat, de la CSM Constanţa, a fost vedeta competiției, revelația întrecerii a fost Yanis Pop. Legitimat la CSM București, el a început să practice yachtingul în urmă cu un an și la această ediție a cucerit patru titluri naționale, unul dintre ele la ILCA 4, acolo unde i-a depășit pe Tudor Demuscă și pe Aleksis Radu.

La clasa Optimist, cea la care concurează copiii sub 15 ani, lupta a fost extrem de echilibrată, iar câștigătorii s-au decis pe ultimii metri.

S-au impus reprezentanții clubului Sportul Studențesc, Filip Tomescu (masculin), respectiv Luminița Tomescu (feminin). Podiumul masculin a fost completat de Matei Mărginean și Costa Verioti, iar cel feminin, de Sara Patache și Teodora Anghel.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.