spot_imgspot_img

Victorie de senzaţie! CSM Constanţa, primul trofeu al Cupei României din istoria clubului

spot_img

Echipa CSM Constanța a cucerit primul trofeu din acest sezon în baschetul feminin românesc, după o victorie clară, scor 94-83 (46-40), în compania CSM-ului Târgoviște, în finala Cupei României.

Echipa de la malul mării triumfă pentru prima dată în această competiție și confirmă parcursul aproape perfect din sezonul regulat al Ligii Naționale.

Meciul din Sepsi Arena a stat sub semnul echilibrului în prima repriză, dar fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu s-au aflat în permanență la conducere și au știut când să apese pedala de accelerație pentru a face diferența. În sfertul al treilea, avantajul echipei constănţene a crescut la 18 puncte, iar jocul a curs către o victorie fără emoții.

Gabriela Mărginean 22 puncte (2 recuperări, 1 pasă decisivă), 4/6 aruncări de 3 puncte, și noua achiziție Britney Jones 20p (2 recuperări, 7 pase decisive) au fost în prim-plan, dar evoluții solide au avut și Higgins 14p (5, 0), Živković 14p (3, 3), Koizar 10p (3, 0) și Irimia 10p (1, 1). Au pus umărul la victorie și Gödri-Părău 2p (0), Ghizilă 2p (2, 3), Podar (1, 0), Bianca Fota (2, 0), Vaida (1, 0) și Croitoru.

Vom vedea MVP-ul Cupei României pentru prima dată, la Constanța, în acest week-end. Britney Jones a fost desemnată MVP-ul finalei, Dragana Živković – best defender și Annemarie Gödri-Părău cea mai bună pasatoare a turneului! Alături de ele au fost cea mai bună recuperatoare a turneului, Anamaria Vîrjoghe (CSM Târgoviște) și cea mai bună marcatoare a turneului Juliunn Redmond (CSM Târgoviște).

„Felicitări, jucătoarelor și staff-ului, clubului, tuturor celor care ne-au susținut, din tribune sau din fața ecranelor! Un succes istoric pentru baschetul constănțean, urmat, sperăm noi, de un titlu de campioană!”, au transmis reprezentanţii CSM-ului Constanţa.

Din 16 martie, începe cursa pentru cel mai important trofeu al sezonului, în Play-Off-ul Ligii Naționale, contra CSM-ului Târgu Mureș, la Sala Sporturilor.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.