spot_imgspot_img

Viktor Orban anunţă că va propune întregii UE politica sa de luptă împotriva imigraţiei ilegale

spot_img

Premierul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, a declarat că pe parcursul semestrului în care Ungaria se va afla la conducerea Consiliului UE va propune celorlalţi parteneri măsurile restrictive pe care le aplică deja în ţara sa cu scopul de a frâna imigraţia ilegală, informează agenţia EFE.

„Preşedinţia ungară a UE poate face propuneri pentru a opri imigraţia ilegală, dar liderii UE vor fi cei care vor decide împreună”, a explicat pentru televiziunea publică premierul Orban, care a preluat luni la Bruxelles, de la omologul său, premierul belgianul Alexander De Croo, preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Orban a apreciat că pactul privind migraţia convenit de ţările comunitare, inclusiv de Ungaria, nu funcţionează şi că Cei 27 vor trebui să găsească o soluţie „eficientă”.

Şeful guvernului de la Budapesta a afirmat că, „în loc ca Ungaria să fie pedepsită pentru politica sa de imigraţie” ar trebui asumate măsurile acesteia, o aluzie evidentă la criticile şi amenzile pe care Comisia Europeană şi Curtea de Justiţie a UE le-au impus ţării sale pentru restricţiile pe care le-a impus şi care fac practic imposibilă solicitarea de azil în această ţară.

Potrivit premierului ungar, prin aplicarea politicilor de imigrare ale Ungariei „multe lucruri ar fi simplificate”.

Orban a subliniat că preşedinţia ungară va fi bună pentru Europa, deoarece se va vorbi „foarte deschis chiar şi despre cele mai dificile probleme, fără a încerca să-i influenţeze pe cei care iau decizii”.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.