spot_imgspot_img

Voleibalistele Bianca Cucu şi Alexia Ruci, de la CSM Constanţa, în mare formă la Campionatul Balcanic

spot_img

Naţionala feminină de volei U18 a României a încheiat Campionatul Balcanic de la Tirana pe locul 4, iar jucătoarele Constanței, Bianca Cucu și Alexia Ruci, au fost principalele realizatoare în meciurile contra Macedoniei de Nord, Albaniei și Serbiei.

România U18 a avut în componența sa patru jucătoare selecționate de la CSM Constanța: Bianca Cucu, Alexia Ruci, Maria Știrbu și Nicole Toma. Turneul din Albania, de la Tirana, a fost o campanie de pregătire pentru Campionatul European U18 ce va debuta la Blaj, în România, pe 1 Iulie.

România U18 a cedat cu Bulgaria în meciul de debut în trei seturi, și s-a impus cu Macedonia de Nord cu 3-0 (25-18, 25-17, 25-17), partidă în care Bianca Cucu a fost principala realizatoare cu 13 puncte, având o contribuție la victorie și Alexia Ruci cu 7p alături de coordonatoarea noastră Maria Știrbu cu 4p.

Pentru a se califica în semifinale, România avea nevoie de o victorie cu Albania, pe care a și izbutit-o, în trei seturi, România 3-0 Albania (25:15, 25:13, 26:24). Bianca Cucu (14p) și Alexia Ruci (7p) de la CSM Constanța au fost principalele realizatoare pentru naționala noastră, meci în care au mai contribuit la victorie și celelalte jucătoare ale noastre, Maria Știrbu (4p) și Nicole Toma (3p).

În semifinale, România a cedat cu favorita turneului, Turcia, în trei seturi și a luptat pentru un loc pe podium împotriva Serbiei, în finala mică, în care a cedat cu 3-1 (25-20, 10-25, 30-28, 25-11). A fost un meci în care, din nou, Bianca Cucu (19p) și Alexia Ruci (15p) au fost principalele realizatoare, cu Maria Știrbu având o contribuție de 4 puncte și Nicole Toma 3.

România U18 a încheiat turneul pe locul 4, Turcia pe primul loc, Bulgaria locul 2 și Serbia pe locul 3. România U18 nu a intrat în pauză, făcând deplasarea la Blaj unde s-a pregătit pentru Campionatul European U18, care va fi în perioada 1-13 iulie.

Cele mai bune 16 echipe din Europa, la această categorie de vârstă, vor juca în grupele de la Blaj (grupa A) și Heraklio (grupa B). Semifinalele și finalele se vor disputa tot la Blaj.

România va debuta pe 1 iulie, contra Spaniei, de la ora 17:30. Toate partidele grupei A vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al FR Volei, în timp ce semifinalele și finalele vor fi transmise în direct de TVR Sport.

Meciul de deschidere va fi luni, 1 iulie, de la ora 12:00, între Italia și Croația. Două echipe care la această generație, anul trecut, au câștigat medaliile de aur, respectiv bronz. România va juca împotriva Spaniei, de la ora 17:30.

Intrarea la partidele Euro U18 va fi liberă.

Jucătoarele de la CSM Constanța convocate la lotul național au avut un sezon extraordinar la malul mării: Nicole Toma, Alexia Ruci, Maria Știrbu și Bianca Cucu devenind campioane naționale U17 cu CSM Constanța, Bianca Cucu fiind și medaliată cu bronzul național alături de echipa U15 de la CSM Constanța. La CSM Constanța jucătoarele sunt antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.