spot_imgspot_img

Workshop-uri artistice cu studenți de la Universitatea Ovidius din Constanţa și UNArte București

spot_img

Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) și Departamentul de Pedagogia Artei din cadrul UNArte București, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța organizează, în perioada 26 – 28 aprilie 2023, o serie de întâlniri artistice creative în cadrul proiectului „Redescoperind Muzeul de Artă”.

Activitățile vor avea loc la Muzeul de Artă Constanţa, iar la sesiunile de lucru vor participa studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la programul Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii din cadrul Facultății de Arte a UOC, alături de studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la programul Educație prin Arte Vizuale din cadrul UNArte București.

În cadrul workshop-urilor studenții și masteranzii participanți vor realiza interpretări după maeștri ai picturii moderne românești, ale căror lucrări se regăsesc în expoziția de bază din Muzeul de Artă Constanţa. Scopul activităților este unul didactic, practica reinterpretării după artiști consacrați fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic.

Grupele de lucru vor fi coordonate de cadre didactice de la Facultatea de Arte a UOC: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, lect. univ. dr. Florentin Sîrbu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan și de lect. univ. dr. Silvia Stoica, directorul Departamentului Pedagogia Artei și cadru didactic la UNArte București.

Lucrările realizate de studenți vor fi evaluate de un juriu format din cadre didactice de specialitate, iar cele mai bune picturi vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc vineri, 28 aprilie 2023, începând cu ora 14.00. Astfel, la finalul proiectului, se vor acorda trei premii și trei mențiuni, iar toți studenții participanți vor primi câte un voucher în valoare de 100 de lei pentru achiziționarea de materiale de lucru.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.